WOW-EFFECT wordt huistheatergroep van de Lindenberg

De Lindenberg zet haar deuren open voor amateurtheatermakers die hun productie willen vormgeven binnen de muren van de Lindenberg. In de zomer deed de Lindenberg een oproep op diverse media en vroeg amateurmakers om zich aan te melden om gedurende theaterseizoen 2017-2018 huisgroep te worden van de Lindenberg. Na een selectie is de keuze gevallen op de Nijmeegse multiculturele amateurtheatergroep WOW-EFFECT Theater.

“Criterium voor de selectie was de match tussen de leervraag van de maker en dat wat de Lindenberg aan adviesmateriaal in huis heeft”, zegt Natasja van Geel, programmamaker van de Lindenberg. De Lindenberg ondersteunt de groep desgevraagd met workshops schrijven, regie, spel en muziek, communicatieadvies, en advies voor licht en geluid.

WOW-EFFECT Theater is een Nijmeegse amateurtheatergroep bestaande uit leden van alle leeftijden en culturele achtergrond. Zij schrijven en produceren Engelstalige voorstellingen met als doel om mensen met verschillende achtergronden de gelegenheid te geven om elkaar via het theater maken te laten ontmoeten. WOW-EFFECT wil met hun voorstellingen in de toekomst graag meer ‘Dutchies’ bereiken. Zij zijn afgelopen donderdag begonnen aan de repetitie voor hun nieuwe voorstelling ‘The Lost Boy’, over het leven van Peter Pan’s creator James M. Barrie. Het toneelstuk is geschreven door by Ronald Gabriel Paolillo.

Dit artikel verscheen eerder op de website van de Lindenberg.