Press Kit (Dutch)2023-03-06T12:42:22+00:00

Foto door Bart Notelaers. WOW-EFFECT Theater leden tijdens opwarmoefeningen voor HOME AGAIN in 2016. Leden van links naar rechts: Alexandru Romanescu, Veronika Merkel, Tulya Kavaklioglu, Burhan Pagdhiwala, Madelief Lenders, Huzefa Zaveri

Foto door Bart Notelaers. Een scene van HOME AGAIN. Leden van links naar rechts: Andrea Marchese, Tulya Kavaklioglu, Rohit Gurlhosur, Ashwin Netravalkar

Foto door Bart Notelaers. De cast van INBETWEEN in 2016.

Alle afbeeldingen op deze pagina mogen worden gebruikt voor reportages in print en digitale media. Klik op een afbeelding om te downloaden.

Wie is WOW-EFFECT Theater?

WOW-EFFECT Theater is een non-profit, multiculturele amateurtheatervereniging uit Nijmegen, Nederland. Wij produceren onze eigen toneelstukken en voeren deze uit in het Engels. Onze leden hebben een zeer diverse nationaliteit en culturele achtergrond.

De groep bestaat uit expats, internationale studenten, immigranten en lokale bevolking uit de regio Nijmegen en daarbuiten. Voor de seozien 2018-2019 bestaat onze groep uit leden vanuit tien verschillende landen. De theater- en kunstervaring van onze leden varieert maar ieder lid is enorm betrokken in zowel tijd als moeite, om te groeien als artiest en onze projecten van de best mogelijke kwaliteit te voorzien.

Missie

Wij hebben de volgende drie doelen: allereerst beogen wij het uitoefenen en promoten van amateurtheater in de breedste zin van het woord, evenals het vergroten van dramatische expressie en vaardigheden, die nodig zijn voor het produceren van een theaterproductie.

Ten tweede beogen wij een veilige plek te bieden aan lokale en niet-lokale bevolking, waar zij samen perspectieven, ervaringen en cultuur kunnen uitwisselen via het medium theater, zowel op het podium als daarbuiten.

Als laatste hebben wij als doel om bestaande proza en poëzie te bewerken en zo aan een breder (en Engelssprekend) publiek te kunnen tonen, evenals het creëren van origineel materiaal dat de unieke zienswijzen op de wereld van de leden uit onze groep weergeeft.

Onze projekten

Go to Top