Actrice speelt Jekyll en Hyde in productie van WOW-EFFECT Theater

Op 15 en 16 Juni keert het Nijmeegse WOW-EFFECT Theater terug in de Steigerzaal van de Lindenberg, ditmaal met The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, waarin het klassieke verhaal in een nieuw daglicht wordt gezet.

Het stuk begint met de briljante wetenschapper Dr. Henry Jekyll die zijn beste vrienden, Gabriel Utterson en Dr. Hastie Lanyon, probeert te overtuigen dat de Victoriaanse maatschappij slaapverwekkend is. Hier vertelt Dr. Jekyll echter niet dat hij al een chemische formule ontwikkeld heeft waarmee hij hun leven op de kop kan zetten. Met deze formule ontketent hij z’n innerlijke, beestachtige zelf: Edward Hyde. Bevrijd van de verstikkende morele beperkingen vormt Hyde een hechte relatie met prostitué Cybel, terwijl Jekyll zijn normale leven voortzet… totdat door de passies van Hyde slachtoffers beginnen te vallen.

Deze intieme versie van Noah Smith vertelt het klassieke verhaal met een nieuwe wending, en benadert hiermee op uitdagende wijze het originele thema van dualiteit en de menselijke aard. Edward Hyde is een ruw, maar ook meelijwekkend figuur, die hiermee de traditionele lijn tussen het goed en kwaad vervaagt. In deze productie van WOW-EFFECT Theater speelt Alexandra Granberg zowel Jekyll als Hyde: het goed, het kwaad, mogelijk zelfs nog meer kanten van hoe een man kan zijn.

 

Over WOW-EFFECT Theater

WOW-EFFECT is een internationale amateurtoneelgroep uit Nijmegen, met leden uit verscheidene landen en culturele achtergronden. Haar doel is het samenbrengen van verschillende mensen en organisaties, teneinde samen te ervaringen te creëren en te delen.

 

Contact

Groep                          WOW-EFFECT Theater

Contactpersoon          Tulya Kavaklioglu

Email                            woweffecttheater@gmail.com

Website                       www.woweffecttheater.eu

Phone                          +31610697370

 

Verdere informatie:

https://woweffecttheater.eu/dr-jekyll-and-mr-hyde/

https://woweffecttheater.eu/where-are-the-women/

https://woweffecttheater.eu/wow-effect-performs-jekyll-and-hyde/

 

Foto’s

Trailer